top of page

Vår historie

Oppdatert: 7. jul. 2022


Etter over 70 år i bransjen har nå tredje generasjon blomsterhandlere overtatt driften av den familiedrevne nisjebutikken. Det hele startet med "Blomsterhjørnet" i 1955, og i dag er ringen sluttet - "Blomsterhjørnet" er tilbake i Arendal sentrum.


Dansken

Ole Larsen ble født i Helsingør i Danmark sommeren 1923. Han vokste opp i København, hvor han i ung alder fikk jobb på en sykkelslangefabrikk. Dette var ikke spennende nok for Ole, han ville ha mer ut av livet. Han plasserte derfor alle sparepengene sine i seilbåten "Connie Anita", og sammen med kameraten Erik dro de på eventyr langs kysten, kun styrt av et kart. Et bilkart.


For å tjene til livets opphold solgte de børster der de gikk i land, og til slutt tok ferden dem til Arendal. Her skulle Ole ende opp med å tilbringe resten av livet sitt, og bli både far, svigerfar og bestefar. Men det visste han ikke enda.

Mor

Mens ti år gamle Ole lekte i gatene i København ble Randi Amalie født vinteren 1933 i Oslo. Før hun fylte året ble hun adoptert av Anna Marie og Peder Johansen fra Arendal. Randi vokste opp under krigen, og det var trange kår for familien, men hun hadde alltid sin trofaste følgesvenn ved sin side, hunden Bobben.


14 år gammel fikk hun jobb som viserpike i blomsterforretningen "Iris" i Østregate. Med en eplekasse på baksetet leverte hun blomster til Arendals befolkning, og når det ikke var noe å levere laget hun blomsterkranser og hjalp til i forretningen. Slik ble blomsterinteressen vekket i Randi, eller "mor", som dagens blomsterhandlere så kjærlig refererer til henne som.

Starten

Det var lørdag og dans på rådhuset i Arendal. Randi var nå blitt 17 år, og da en en kjekk og ukjent mann bad henne opp til dans takket hun ja. Det de ikke visste var at denne dansen kom til å bli starten på et langt liv sammen.

I 1955 startet Ole og Randi en blomsterforretning i øverste del av Strømsbuveien. De kalte den "Blomsterhjørnet", og etter en tid fikk Ole plass på torget som torvselger.

Snart flyttet de til Nyli, og i de påfølgende årene bygget de drivhus på tomten og åpnet utsalget "Nyli Gartneri". Datteren deres Elin ble født sommeren 1958, og 20 år gammel begynte hun å jobbe side om side med Randi i butikken på Nyli. Ole jobbet i drivhusene og på torvet, hvor han solgte frukt, grønnsaker og blomster. Han ble snart kjent som "Dansken", og den dag i dag husker den eldre generasjon arendalitter torghandleren som alltid hadde tid til å slå av en prat.

Elin og Asbjørn

Elin giftet seg med Asbjørn Svensen fra Songe i 1980, og i løpet av få år var de blitt foreldre til to små jenter, Janne og Mette.

Sammen overtar Elin og Asbjørn driften av "Nyli Gartneri" og torvhandelen sommeren 1990, og Ole og Randi kan nå konsentrere seg om å være besteforeldre.


Janne og Mette

Jentene vokser til, og eldstemann Janne velger å utdanne seg som blomsterdekoratør. Etter å ha jobbet sammen med foreldrene i noen år starter hun opp sentrumsfilialen "Nyli Blomsterhjørnet" i 2012. Mette kjenner etter hvert også på dragningen mot blomsteryrket, og i dag er søstrene sammen om driften av den sjarmerende nisjebutikken. 1. november 2021 åpnet søstrene dørene i splitter nye lokaler - rett over veien - og tilbake med navnet "Blomsterhjørnet" i Arendal sentrum.


Velkommen inn!

443 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Kurs

Comments


bottom of page